Fang sol. Spre lys!
Fang solstråler i denne boksen og spre kos, varme og lys! Når solen har gått ned i horisonten, setter du på boksens lokk og dermed har du en liten boks full av sol!


Svevende lanterne
Vakkert, stille og lett stiger denne lanternen mot himmelen når du tenner den!


Borat Mankini
Østeuropeisk tekstilindustri på sitt beste i form av en Borat Mankini! En julegave til den modige mann!
Juletradisjoner i andre land


Julefeiring og juletradisjoner er forskjellige i ulike deler av verden. Mange land feirer ikke selve julaften så mye, men konsentrerer julefeiringen til 25 desember i stedet. Her er noen eksempler på hvordan ulike land over hele verden feirer jul.

Danmark
I Danmark har man ikke adventlysestake, men istedet setter man opp adventskranser. En adventkrans kan pyntes med lys og med bånd i de danske fargene, rødt og hvitt. I stedet for julebord, spiser man en slags julelunsj kalt julefrokost. Julelunsj består av sild, skinke, pølse og grønnkål, og til dette drikker man selvsagt det spesielle danske juleølet, samt snaps. Når man spiser middag hjemme, serveres gjerne and, epleskiver med syltetøy, skinke, fleskesvor og man vil også finne mye godteri, som nougat, sjokolade og marsipan.

Finland
Finsk julefeiring har mange like tradisjoner som øvrige Skandinavia, men det finnes noen ting som er annerledes. Pikkujoulu, Lille Jul, er en av forskjellene. Lille Jul feires dagen før første advent, og denne dagen har vært feiret siden 1920-tallet. Da pynter man en liten bordsgran med lys og alle familiemedlemer får hver sin lille julepresang. Badstu er noe som er sterkt assosiert med Finland og selvfølgelig bruker finnene badstu på julaftens morgen. Deretter besøker man familiegraven og tenner et lys. På julebordet vil man finne skinke, rosolli (en slags salat som blant annet inneholder røde bønner) og ovnsbakte retter som kålrot- og potetrett i ildfast form.

Frankrike
I Frankrike har nesten hvert hjem en julekrybbe, og den står i fokus for julefeiringen. Julegran er derimot ikke så vanlig. I USA henger barna opp strømper der nissen skal putte julegavene i, men i Frankrike setter barna i stedet frem skoene sine så nissen kan fylle dem med julegaver. På det franske julebordet finnes blant annet gås, østers, kalkun, gåselever og den spesielle julekaken kalt julstubbe. Maten spises sent på kvelden etter julaftensmesse.

Hellas
Hellas største feiring er egentlig påske, men julen er ikke langt bak. Julaften er som en vanlig dag i Hellas, og butikkene har åpent ekstra lenge, ofte frem til kl 22. Barna går ofte rundt fra hus til hus og synger på julaften og som takk får de søtsaker, fiken, mandler og valnøtter. Juledags morgen innledes med at kirkeklokkene ringer til messe allerede kl 4. Senere på dagen spiser man julemiddag, med blant annet kalkun fylt med ris, kastanjer og pinjekjerner.

Japan
Jul kom til Japan først med kristne misjonærer og opprinnelig ble høytiden feiret bare av den kristne delen av befolkningen. I dag har julen blitt en kommersiell høytid feiret av alle. Julegaver står i sentrum, og det er like morsomt å gi som å få. Japan har blitt påvirket av de vestlige juletradisjonene og japanerne har derfor juletre, julepynter sine hjem og spiser kalkun i julehelgen. Nyttårshelgen er dog den viktigste helgen for japanerne. Da dekorerer de huset, kler seg i fine klær og går rundt og driver ut onde ånder bort fra huset for det nye året.Sett karakter på denne post, hva syns du?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (88 har satt karakter, gjennomsnitt: 3.70 av 5)
Loading...


Skicka in tips

Ditt navn

E-mail (publiceras ej)

Site