Fang sol. Spre lys!
Fang solstråler i denne boksen og spre kos, varme og lys! Når solen har gått ned i horisonten, setter du på boksens lokk og dermed har du en liten boks full av sol!


Svevende lanterne
Vakkert, stille og lett stiger denne lanternen mot himmelen når du tenner den!


Borat Mankini
Østeuropeisk tekstilindustri på sitt beste i form av en Borat Mankini! En julegave til den modige mann!
Julegodteri


Julegodteri er en viktig del av julefeiringen, akkurat som mat. I desember bruker mange mye tid på å forberede til jul og noe av forberedelsene er vanligvis å lage julegodteri. Det finnes mange forskjellige typer julegodteri og det er selvfølgelig en smaksak hva man velger å lage.

Typisk julegodteri er knekk, sjokoladeboller, sjokoladetrøffler, brente mandler, marsipan (som kan være dyppet i sjokolade eller laget som figurer i ulike farger), glasserte epler på pinner kan også være smakfullt som julegodter.
Mange lager sitt eget julegodteri, men man kan også kjøpe godteri. Eksempelvis kjøper man ofte konfektesker til jul, som After Eight, Gode Ønsker osv. Når man lager godteri gjør man ofte dette sammen med barna, en fin måte å tilbringe tid sammen og en morsom familietradisjon. Visse typer julegodteri er også brukt som julepynt, for eksempel pepperkakehjerter i vinduet og dekorerte pepperkakehus fremme på bordet eller pepperkakefigurer som pynt i juletreet.

Knekk
Knekk er en type godteri som man vanligvis lager selv. Knekk er laget av smør, sirup, mørkt sukker, fløte og noen ganger med hakkede mandler, havregryn, vanilje eller sjokolade. Man koker ingrediensene sammen og når røren har akkurat riktig konsistens fordeler man det i små papir former og setter det til side for å stivne. Knekk er nærmest en obligatorisk del av julegodteri.

Brente mandler
Brente mandler er enkelt å lage og smaker kjempegodt. Mandler, sukker og vann kokes opp i en kjele til mandlene klumper seg sammen. De avkjøles og deles så opp. Man kan tilsette mange forskjellige smaker, som for eksempel sitronskall, appelsinskall, kanel, vanlje eller cognac.

Hjemmelaget marsipan.
Nøtter av forskjellige slag er typisk for julen. Og mandler er en sort som er mye brukt i forbindelse med julefeiringen, til for eksempel i gløgg. Mandler er også det marsipan er laget av og hjemmelaget marsipan smaker ekstra godt og er slett ikke så komplisert å lage selv. Man skolder mandlene og maler dem. De malte mandlene blandes så med melis, tragant og eggehvite, samt det smaksstoffet man foretrekker. For eksempel cherry og konjakk. Og vips har man en smakfull marsipan som kan brukes til mye! For eksempel å rulle små kuler og dyppe i smeltet sjokolade og nøtter. Det er også vanlig å tilsette konditorfarge av forskjellige slag og la barna lage små figurer.

Sjokoladetrøfler
Sjokoladetrøfler lages også med mandler. I all hovedsak består sjokoladetrøfler av philadelfiaost, rømme og honning som vispes sammen til en krem, samt smeltet og avkjølt sjokolade og hakkede mandler. Det trilles til små kuler og rulles i kakao og nytes ved behov!

Karameller
Karameller er klassisk julegodter som finnes i mange ulike varianter; fløtekaramell, lakriskaramell eller karamell med sjokoladesmak. Karamell lages av melk eller fløte, samt sukker eller en blandning av sukker og sirup. Karameller har en karakteristisk seig konsistens. Mange lager karameller selv og kan da eksperimentere med ulike smaker.Sett karakter på denne post, hva syns du?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 har satt karakter, gjennomsnitt: 5.00 av 5)
Loading...


Skicka in tips

Ditt navn

E-mail (publiceras ej)

Site